torsdag, august 19, 2010

Kapitel 5

”Hej piger” smilede Tom og vinkede til dem, selvom han stod lige foran deres bord. Chrizza smilede og sagde hej, mens Mandy stadig lå med hovedet på bordet og kunne ingenting se. ”Og Chrizza, undskyld for det før, igen” sagde han og kiggede ned i bordet.
”Det gør ikke noget, Tom” grinede hun og trak smilende på skuldrene. ”Det skal du slet ikke tænke på… Det er allerede glemt nu, ikke?”
Tom nikkede tilfredst og pegede på Mandy. ”Hvad er der lige galt med hende?”
”Hun er træt” gættede Chrizza og trak usikkert på skuldrene.
”Jamen, er hun ok?” spurgte Tom uroligt. Chrizza nikkede meget selvsikkert.
Mandy løftede hovedet og tog håret væk fra øjnene. ”Heeeej” nærmest råbte hun og smilede skævt, mens hun rullede øjne af hendes egen dumme opførsel.
”Har hun fået for meget?” hviskede Tom til Chrizza.
”Nej nej… Hun er bare… Ja? Altså, hun er bare…”
”Jeg kyssede med Jimi Blue” afbrød Mandy og bankede hovedet ned i bordet igen. Tom kiggede på Chrizza igen og han kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet. ”Jeg kan altså ikke se, hvad det sjove i det er?” klagede hun og rejste hovedet op, da hun hørte både Chrizza og Tom fniste af hende. ”Lad os snakke om noget andet i stedet. Jeg prøver at glemme det…” sagde hun og skar ansigt.
”Held og lykke” grinede Tom. ”Jimi er ikke en man glemmer lige med det samme” grinede han og tog hånden på hjertet.
”Du har måske været det samme igennem?” kluklo Chrizza.
”Ja da. Det har vi alle” grinede han hysterisk og tog sig til maven. ”Nej, selvfølgelig har jeg ikke det. Men hvis det kan hjælpe, så må du være meget speciel, Mandy, for Jimi er meget tilbageholdende omkring piger. Jeg kender ham! Den dreng er ikke som mig. Du må være meget speciel” indrømmede Tom og kiggede sig tilbage til hans eget bord. Bill sad og vinkede hysterisk til Tom, mens Chrizza prøvede at holde masken over, hvad Tom lige havde sagt og Mandy reaktion på det.
”Det skal du ikke tænke på, Mandy” smålo Chrizza og lagde hånden på Mandys hånd.
”Vil I ikke med over til vores bord. Der er pladser nok til to mere. Tre mere, hvis du nu skulle…”
Mandy afbrød ham, ”Stop Tom. Jeg prøver at glemme ham” sukkede hun og rystede sagte på hovedet.
”Ja ok, men vil I med over alligevel?” spurgte Tom og pegede i retning af deres bord i den anden ene af lokalet.
”Vil vi?” spurgte Chrizza Mandy, og hun nikkede.
”Hvis I kan få mig til at tænke på noget andet” klagede hun og rejste sig op.

”Guuud, hej igen” smilede Bill genert og rejste sig fra sofaen. Chrizza og Mandy smilede til ham og hilste på Georg og Gustav. ”Sid ned” bad Bill om og klappede hånden ned i sofaen.
Chrizza kiggede ned på hans hånd og lagde armene over kors. Hun tøvede og smilede selvsikkert, ”nej, jeg står helt fint” grinede hun og løftede det ene øjenbryn.
”Jeg skulle aldrig ha’ sagt det, vel?” grinede Bill og rystede på hovedet. Chrizza satte sig ned ved siden af ham og Gustav. ”Også dig Mandy, sæt dig endelig ned”.
”Vil I have noget at drikke?” spurgte Tom og bankede utroligt hænderne ned i bordpladen.
”Jeg behøver ingenting” smilede Chrizza og kiggede derefter på Mandy, som sad og stirrede ud på mængden af mennesker på dansegulvet. ”Mandy…” Hun reagerede ikke. ”Mandy!” Stadig ingen reaktion. ”MANDY!” råbte Chrizza og lagde hovedet på skrå. Mandy mumlede noget uforstående og så tomt på Chrizza. ”Du må gerne gå ud til ham, hvis det er det…” Chrizza kiggede over på Tom, som sad og skar ansigter.
”NEJ!” vrissede Mandy, ”Det behøver jeg ikke!”
”Jeg ved lige, hvad det er, du behøver” grinede Tom selvsikkert og løftede øjenbrynene op og ned et par gange.
”TOM!” råbte Bill og rullede øjne af ham. ”Stop!”
”Nå ja, undskyld” grinede Tom og begyndte at snakke med Georg. En meget seriøs snak omkring alkohol…
”Hvad er der galt med din veninde?” spurgte Bill bekymret og kiggede over på Mandy.
Chrizza sukkede og kiggede også hen på hende. ”Hun… Hun kom til at kysse med Jimi… Jimi Blue…” indrømmede hun og kunne næsten ikke skjule hendes smil på læben.
”Er det virkelig så slemt?” spurgte han og fik store øjne.
”Ja, jeg ved heller ikke hvad det går ud på” sagde Chrizza og trak på skuldrene.
”Det er da lige før man skulle tro, at han kyssede dårligt, ikke?” grinede han.
Chrizza kiggede grinende på ham. ”Ja, det kan være hun er i chok lige nu” grinede hun.
”Ha! Ja, det kunne være” grinede Bill. ”Men kan du så ikke holde hende væk fra mig?” spurgte Bill spøgende. ”Jeg vil ikke have, at hun skal gå i chok på grund af mig også” grinede han og lagde armene over kors.
”Så slemt kan du da ikke være, Bill” grinede hun og rynkede panden. ”Hvis hver fugl synger med sit næb, så kysser alle folk også med hver sin mund, ikke?” 
”Nå ja, det kan du selvfølgelig godt have ret i” grinede han og trak underlæben ud.
”Bill” sagde hun seriøst, men fik et grin i stemmen, ”jeg har altid ret…”
”Ha! Den er god med dig, Chrizza” grinede han og rystede på hovedet.
”Jimi-alarm” hviskede Gustav og puffede ligeså stille til Chrizza. Hun vendte sig om mod dansegulvet og smilede. Mandy sad med hovedet godt begravet med hænderne over ned i bordet.
”Tak” smilede hun. Hun puffede måske lidt for hårdt til Mandys ben under bordet og kiggede ud på dansegulvet. Mandy fulgte hendes blik og sukkede. Hun bunkede hovedet ned i bordet igen og blev helt slap i skulderne.
”Hej alle sammen” smilede Jimi og stillede sig foran bordet. Der blev helt stille rundt om bordet, og alle sad og kiggede smilende op på ham. Han pegede diskret ned på Mandy, der stadig lå med hovedet ned i bordet, og rynkede uforstående på panden. Chrizza smilede skævt op til Jimi og lavede et hjerte med sine hænder, hvorefter hun skilte dem fra hinanden – Mandys hjerte var i stykker… Jimi satte sig på hug ved siden af Mandy, der sad yderst i den runde sofa. Han lagde hånden på hendes lår og den anden arm rundt om hendes ryg. ”Mandy” hviskede han ind i hendes øre og hun løftede hovedet stille op fra bordet.
Chrizza sukkede dybt og smilede til Jimi. Hun vendte hovedet væk fra dem igen og smilede til Bill. Bill kiggede over på sin bror, som sad og fulgte godt og grundigt med i, hvad der skete. Han sparkede hårdt til Tom og han vendte straks hovedet over mod Bill og skulede til ham. ”Lad dem være” sagde han lavt og bestemt. Tom nikkede og begyndte at snakke med Georg igen.
”Jeg smutter lige et lille sekund” mumlede Gustav og rejste sig fra sofaen og gik udenfor.
”De er da søde sammen” smilede Bill og kiggede hurtigt over på Mandy og Jimi, der stadig sad på hug ved siden af hende. Han kiggede over på Chrizza igen og trak genert på skuldrene.
”Helt dårligt kunne han da ikke kysse” lo hun og nikkede sagte på hovedet. ”De skal nok bare have lidt tid sammen, så skal det nok gå helt fint” smilede hun.
”Chrizza… Jeg går lige lidt, ok?” smilede Mandy og så straks mere glad ud.
”Jo, selvfølgelig… Pas på hende, Jimi. Jeg stoler på dig” grinede hun og pegede på Jimi.
”Naturligvis” sagde han og blinkede til hende. Han tog sin hånd i Mandys og trak hende igennem mængden af mennesker. Chrizza vendte sig om mod Bill igen, trak på skuldrene og begyndte at spørge ind til hans hverdag.

Ingen kommentarer: