lørdag, august 28, 2010

Kapitel 25

David havde bestilt et af lokalerne i hotellets restaurant om aftenen, så de kunne være lidt i fred fra hotellets andre gæster, men også for diverse fans, der kunne finde på at dukke op, for at få et lille glimt af drengene og deres privatliv. Han ønskede, at denne aften skulle være god, og at Chrizza ville få en god forsmag på deres private sammenkomster, som de efterfølgende skulle have mange af i løbet af de 4 år, de havde kontrakt på. Det betød meget for David, at de havde et godt forhold til hinanden alle sammen, da Chrizza havde fri mulighed for at afbryde kontrakten til hver en tid. Han følte ikke, at hun havde det dårlig med at være sammen med drengene på nogen måde, men alligevel ville han gerne sikre sig, at de fik en god start, også selvom der allerede var gået godt 2 måneder.
Det gjorde ham glad og lettet at se, at hun kunne være sammen med Bill på den måde, som hun var. Og David mente at kunne mærke på Bill, at han var meget glad for hendes hjælp i studiet. Det var som om det gjorde hele skriveprocessen nemmere og mere overskuelig. Det gjorde ham også glad, at hun kunne være på talefod med Tom, uden at han skulle prøve at charmere sig ind på hende… men han skulle bare vide, hvad der var sket den aften på hotellet, hvor Toms læber ved en sand fejl, var kommet til at røre Chrizzas… Det undrede ikke David, at hun var blevet så gode venner med Gustav, da de begge var to mennesker, der kunne stå tidligt op og få noget ud af dagen, mens de 3 andre stadig lå under deres dyner og boblede. At hun kunne være sammen med Georg, var en god ting, da hun så kunne få et bedre indblik i bandets interne humor, hvilket stadig var svært for hende. Chrizza var ikke ligefrem den hurtigste og på grund af hendes naive tankegang, havde drengene også flere gange bildt hende noget ind, bare for at drille hende. Det var dog alligevel endt med, at de alle var begyndt at grine. Chrizza havde ikke selv noget imod det – hun kunne bare ikke høre ironien i deres stemmer.

David var ved at lægge den sidste hånd på lokalets udsmykninger, mens en hyggeligt og festlig musik spillede lavt i baggrunden. Lyset var dæmpet og en masse stearinlys var tændt ned langs det forholdsvis lange bord i midten af lokalet. Der var nogle blomster hist og her, og duften af mad kom med jævne mellemrum fra køkkenet ved siden af.
Chrizza kiggede sig overrasket omkring i lokalet, da hende og Tom kom sammen derind. David stoppede op og gik hen og lagde armen om hendes skuldre. Han smilede og sagde: ”Tillykke med fødselsdagen, Chriz”. Hans stemme var blid og han virkede ikke nær så stresset, som han plejede at være. Hun kiggede op på ham og sagde ikke noget, men lagde i stedet armene rundt om ham og krammede ham tæt ind mod sig. Det var første gang, at hun skulle holde en fødselsdag som denne. Det betød meget for hende, at David havde gjort så meget ud af det, selvom hun med bestemte ord havde sagt, at hun ikke ville have noget stort gjort ud af hendes fødselsdag. Men på en eller anden måde, kunne hun godt se på David blik, at det faktisk ikke ragede ham en skid, det hun sagde og havde alligevel tænkt sig, at gøre noget ud af, at hun nu blev et år ældre!
”Hør, Chriz… kan du huske hende der Loius, jeg snakkede om den der aften, du ved” spurgte Tom lidt usikkert og smilede skævt ned til hende, da de stod ovre ved vinduet og kiggede ud over Hamburgs gader og månen, der så småt var ved at komme frem.
Chrizza tøvede og tænkte sig godt om. ”Hm… det var hende, jeg sagde, du ikke skul…”
”Hende jeg ikke skulle samle på” afbrød Tom og klukkede lavt.
”Hvad er der med hende?”
”Hun skrev til mig tidligere…” mumlede han og lagde armene over kors. Han undgik hendes øjenkontakt og kiggede i stedet ned i gulvet.
”Tom…” sagde hun lavt og kiggede op på ham. ”Hør her” begyndte hun, men Tom afbrød hende endnu gang. 
”Jeg svarede hende ikke… og det har jeg stadig ikke gjort” mumlede han og  fik øjenkontakt med hende. ”Dét du sagde… den dag… det er rigtigt” han trak på skuldrene og forsatte, ”hun er ikke noget at samle på, Chriz”. Hun lagde armene rundt om ham og prøvede at få ham til at smile lidt. ”Jeg er mere bevidst på det nu…”
”På hvilket?”
”Udnyttelse…” sagde han lavt og krammede hende tæt ind mod sig. Hun knugede sig ind mod hans hals, mens hun tænkte på hans  ordvalg… Udnyttelse! Hvad skulle det betyde?
”Tom…. Jeg ved ikke om jeg har misset noget, men én ting er sikkert og det vil jeg stå fast ved: Hun er ikke god for dig, på ingen måde!” hun holdt en kort pause, ”Jeg er sikker på, at der kommer en pige, som du rigtig vil forelske dig i… og gensidigt”.
”Tror du?” spurgte han usikkert.
”Selvfølgelig, Tom. Du skal bare være tålmodig, ikke… bare rolig” smilede hun og lagde sin hånd på hans kind og aede den kort. ”Men op med humøret, og lad være med at bekymre dig om hende. Hvis hun kan trænge igennem til dig, kan hun også hurtigt finde en anden, der sikkert ikke har noget imod, at blive udnyttet på den måde” smilede hun skævt.
”Poor him” klukkede han og smilede.
”Lige netop, Tom…” sagde hun og Tom slap stille grebet om hende.
”Må jeg godt lige sige min mening her?” spurgte Tom med sin normale selvsikre stemme. Hun nikkede og smilede over, at Tom så hurtigt var blevet sig selv igen. Han lagde armen om hendes skuldre og trak hende tæt ind til hans side. ”Du ser sød ud i det tøj der”. Han smilede til hende og lavede elevatorblikket.
”Det er faktisk din brors værker, Tom” sagde hun og klukkede let. ”Det er en del af min fødselsdagsgave” sagde hun og kiggede selv ned ad sig selv. ”Han gav mig det i morges… også det jeg havde på tidligere, det var også fra ham”. Hun følte sig rigtig fornem og lidt for fin til lejligheden, men nu var det jo hende, der havde fødselsdag.
”Hmm…” mumlede han, ”Han er god” sagde han seriøst, men udbrød i latter få sekunder efter. ”Ej, han har alligevel lidt sans for stil, den lille dreng” jokede han og rullede øjne.
Chrizza sagde ingenting, men smilede bare af Toms dumme kommentar. Hun glædede sig til, at klokken ville blive 19 og Bill ville komme ned til dem. Hun glædede sig til at kramme sig tæt ind mod ham og dufte hans parfume, og i det hele taget bare have ham i nærheden. Hun havde fået et par ekstra følelser for ham tidligere på dagen, hvor deres læber mødtes ganske kort. Der hvor hun havde siddet på hans skød og kigget dybt ind i hans brune øjne. Hun ville ønske, det skete nu… at hun sad sammen med ham nu. Hun ville gerne være sammen med ham i det sekund, bare føle hans varme og hans kærlighed.
Chrizza kom tilbage til virkeligheden og lagde mærke til, at Tom stadig stod ved siden af hende og kiggede ud af vinduet sammen med hende. Han havde intet sagt, mens hun havde stået der og dagdrømt. Han dagdrømte måske selv om en… Måske nød han bare at have tid til at nyde stilheden og være langt væk fra arbejdet, eller måske ville han bare ikke afbryde den larmende stilhed, der pludselig var kommet imellem dem. Hun sukkede sagte og kiggede ud af vinduet, ville blive fuldmåne.
Det gav et sæt i Chrizza, da der pludselig blev hvisket med en lav, blid stemme i hendes øre. ”Tillykke, sunshine” sagde stemmen, og hun genkendte den lige med det samme. Det kildede i maven, da hun vendte sig om stirrede direkte ind i Bills perfekte ansigt. Hun smilede og lagde armene om ham.
”Hej” sagde hun lavt mod hans øre og slap ham igen.
Tom vendte også tilbage til virkeligheden og gav Bill et venligt dask på skulderen. ”Det har du da gjort rigtig godt, brormand” klukkede han og vendte blikket mod Chrizza.
Bill blev en smule nervøs. Havde hun fortalt om deres hemmelig romance, eller hvad var det, Tom hentydede til? ”Hvad mener du?” spurgte han usikkert og kiggede skiftevis på Tom og Chrizza.
”Ja, tøjet, Bill!” sagde han og rystede på hovedet over sin lillebror.
”Nåå…” udbrød han og trak selvsikkert på skuldrene. ”Der er jo nogle, der kan det der” klukkede han og sendte Chrizza et selvsikkert blik. ”Du ser rigtig godt ud i det, Chriz” smilede han og blinkede diskret til hende.
”Tak” smilede hun og trak genert på skuldrene.
”Se hvem der kommer der” grinede Tom og pegede på Georg, der kom ind af døren. ”Var frisøren hård ved dig?” råbte han efter ham og de alle sammen begyndte at grine.
Georg kom over til dem, gav Chrizza et kram og sagde: ”Hun kom til at klippe for meget af!” Hans stemme var skuffet og ked af det, men hans skæve smil på læben viste, at det ikke gjorde så meget.
”Hvornår har du været til frisør?” spurgte hun forsigtigt og nærstuderede hans hår.
”Tidligere i dag”. Hun nikkede forstående og smilede.  ”Kan du lide det?”
”Ja, jeg synes det er… friskt” grinede hun og nikkede ivrigt.
”Så er dit ord friskt forhåbentlig et andet ord for FOR KORT!” klukkede han og tog sig til hovedet. ”Det er fucking grimt altså” sagde han og sukkede dybt.
”Georg” sagde Bill bestemt, hvorefter han kiggede hen på Tom, der forsatte:
”Dit hår har aldrig været flot”. Hans stemme var seriøs, men få sekunder efter begyndte de alle sammen at grine højt.
”Nå, ja. Jeg skulle sige fra Gustav, at han kommer senere” sagde Georg pludseligt, ”men han regner med at kunne nå middagen”.
”Hvad skulle han?” spurgte Bill interesseret og rettede sit blik mod Georg.
”Det ved jeg da ikke?” svarede han og trak på skuldrene.
”Og du spurgte ikke?” spurgte Tom og fakede en skuffet stemme.
”Nej”.
”Bland jer dog udenom, drenge!” sagde Chrizza og rystede på hovedet over dem. ”I behøver da ikke vide alting”.
”Undskyld… mor” sagde Bill og grinede.
”Ha!” udbrød Tom, ”mor”!

Ingen kommentarer: