mandag, august 23, 2010

Kapitel 14

Chrizza lå i sengen og så TV, mens hun prøvede at lade være med at tænke på den episode, der skete nede hos Tom. Hun havde lovet Tom og sig selv, ikke at tænke på det… selvom det var svært! Hun lå og zappede alle kanalerne igennem igen og igen og kunne bare ikke rigtig finde noget, hun gad spilde hendes tid med. Men lige pludselig bankede svagt på døren. Hun var ikke sikker på, om der virkelig var nogen, der bankede på så sent. Hun kiggede på klokken og rejste sig hurtigt op fra sengen. Hun skyndte sig ud i gangen og åbnede døren.
”Bill…” sagde hun overrasket. ”Du ser ikke helt ok ud. Er der noget galt?”
Bill kiggede ned i jorden og rynkede på panden, før han igen rejste hovedet op og sagde med en lav stemme. ”Må jeg komme ind lidt?”
”Ehm… selvfølgelig” sagde hun usikkert og åbnede døren helt, så han kunne komme ind. ”Er alt ok?” spurgte hun, men han svarede ikke.
Bill satte sig ind på sengen og opdagede først der, at Chrizza var iført sit nattøj; hot pants og stropbluse. ”GUUD, var du gået i seng?” udbrød han pludseligt og kiggede ned ad hende.
”Ja, men jeg sov ikke” smilede hun, ”Og du kan bare kalde mig Chrizza en anden gang” grinede hun og satte sig overfor ham i sengen. ”Jeg har ikke rigtig lyst, til at blive kald det samme som ’ham deroppe’… endnu!” Bill begyndte at grine stille og rystede på hovedet. Hans smil kom ikke helt op til øjnene og det bekymrede Chrizza en del. ”Bill… hvad er der galt?” spurgte hun lavt og lagde sin ene hånd på hans knæ – af ren medfølelse.
Bill lagde hånden over hendes og kiggede ned i sengen. Han sukkede kort og kiggede hende i øjnene. ”Jeg snakkede med Tom… jeg kommer faktisk derinde fra nu” sagde han lavt og lagde hovedet på skrå. ”Jeg er ked af, at jeg gik tidligere… og lod dig være alene sammen med ham” han holdt en lille pause og kiggede over på vinduet, hvis gardiner var trukket godt og grundigt for. ”Hvis jeg ikke var gået min vej, så ville det ikke ha været sket” sukkede han, ”undskyld, Chrizza”.
”Bill… jeg ved ikke, hvad du undskylder for”
”Kysset!” han holdt en lille pause og kiggede hende i øjnene. ”Tom fortalte mig det.. det hele.”
”Oh, det betyder ingenting, Bill. Det er allerede ude af mit hoved… det skal du slet ikke tænke på” sagde hun overbevisende og smilede et lille smil.
”Ja, for dig, Chrizza. For dig!” sagde han lidt hårdt og rynkede på panden. ”Det betød ikke noget for DIG!”Chrizza kiggede uforstående på ham og hendes øjne var et stort spørgsmålstegn. ”Det betød noget for Tom, Chrizza. Han kan lide dig, ok?” mumlede han lavt og kiggede ned i sengen med et suk.
Hun fik store øjne og kiggede også ned i sengen. ”Det var jo så ikke lige meningen” sagde hun lavt og fjernede sin hånd fra Bills. ”Det var jo ikke med vilje, hvord…”
”Du må ikke lade dig rive med” sagde han bestemt og kiggede hende dybt i øjnene. ”Lov mig det, ok”
”Davids regler”
”… og Toms og mine regler!”
”Jamen, hvad skal jeg gøre?” spurgte hun usikkert og lagde hovedet bagud og stønnede sagte.
”Har du ondt?” spurgte Bill hurtigt med en bekymret stemme.
”Det ok, min nakke er bare en lort” lo hun, ”det er også fordi jeg bliver nødt til at kigge op ad hele dagen”.
”Vil du have massage?”
Hun kiggede op på Bill og hans tiltrækkende smil, ”Det var slet ikke dét… Men hvis du gider, så ja tak” smilede hun ”Kun hvis du gider, Bill!” Bill sagde ingenting, men satte sig bare om bag hende og begyndte at give hende massage, let og blidt. Han lod stropperne fra hendes bluse og bh falde ned på hendes overarme. Det gøs i Chrizza og hun smilede skævt. Det kildede i hendes mave.
Der var stille i nogle minutter indtil Bill afbrød stilhedens larm. ”Jeg vil foreslå at du lader som ingenting… Tom vil dig heller ikke noget godt” mumlede han lavt. ”Du fortjener bedre end ham” indrømmede han.
Hun sagde ingenting, men forstod ikke rigtig hans dårlige ting, han havde at sige om sin bror. ”Jeg troede normalt at tvillinger var meget ens”
”Det er vi også, men ikke i forhold til rigtig kærlighed… Tom vil kun for én nat, hvilket er total latterligt og ulækkert. Sådan er jeg slet ikke” sagde han væmmedes tanken om hans brors forestillinger om rigtig kærlighed.
”Jamen, hvordan er du så?”
”Jeg vil have den eneste ene. Og mere end én nat. Det skal være den rigtige. Jeg tror på kærlighed ved første blik” smilede han sukkersødt. ”Men Tom og jeg forelsker os også meget tit i de samme piger. Og på de samme tidspunkter… eller lige efter hinanden… Det er dumt” sukkede han. ”Det er sket før”.
”Men ikke denne gang. Positivt!” smilede hun og klukkede.
Bill holdt en lille pause og rynkede på panden. ”Hvad mener du med det?”
”Hvad mener du?”
”Hvem siger, jeg ikke også er vild med dig, Chrizza?”
”Jamen…” pause, ”Det lød bare… ikke sådan”. Hun var overrasket.
”Jeg er meget hemmelighedsfuld på det punkt. Men når jeg endelig bliver forelsket, kan jeg ikke lade være med at snakke om det… Normalt kommer det ikke ud, når der ikke er noget gensidigt. Jeg vil ikke såres, men det er også sket før” Pause. ”Du er ret sød” sagde han lavt og man kunne høre på hans vejrtrækning sekundet efter, at han fortrød, han havde sagt det.
”Du kan… altså… lide mig?” lagde hun langsomt, og kunne ikke forstå deres samtales vending.
”Ja” sagde han lavt. ”Du er en meget elskværdig person” smilede han og stoppede med at massere hende. ”Det er første gang, jeg har holdt af en person efter så kort tid. Positivt!” klukkede han og citerede hende.
”Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige, Bill?” måbede hun og rystede diskret på hovedet.
”Du behøver ikke at sige noget” hviskede han og satte hendes stropper på plads igen. ”Bare vær glad over, at jeg stoler på dig”. Han rejste sig op fra sengen og kiggede ned på hende. ”Ses vi i morgen?”
”Nej, Bill!” udbrød hun, da det først der var gået op for hende, at han ikke sad bag hende mere. Hun rejste sig og sad på knæ i sengen. ”Du må ikke gå endnu”.
”Du har brug for søvn, Chrizza” smilede han og aede hendes overarm en enkelt gang.
”Nej… eller jo… men”
”Vi ses jo i morgen” smilede han overbevisende.
”Jamen….”
Bill afbrød. ”Hvis Tom spørger, har jeg ikke været hos dig til aften”
”Aftale” smilede hun og rejste sig fra sengen og stillede sig ned på gulvet foran Bill.
”Og du skal heller ikke tænke mere over det jeg sagde omkring mine følelser… jeg burde ikke have haft sagt det” sagde han uskyldigt med tomt ansigt. Hun sagde ingenting. ”Vi ses… senere?”
Chrizza stod helt forvirret og kiggede op på ham. ”Det ved jeg ikke? Gør vi? … Nej, hov, vent! Du har fødselsdag i morgen, selvfølgelig ses vi, Bill”. 
”Det kan jeg godt lide” smilede han. ”Glem fødselsdagsgaven, det er nok, at du er der… Vi ses i morgen så. Og sov godt, Chrizza”
”I lige måde” sagde hun stadig forvirret og fulgte hans bevægelser, da han gik nogle få skridt, før han stoppede op. ”Godnat”
”Jeg vil ikke lave den samme afsked som Tom” jokede han og rakte sine hænder frem mod hende og smilede skævt. ”Et kram?”
”Selvfølgelig” smilede hun og knugede sig ind til hans spinkle brystkasse. ”Tillykke med fødselsdagen” mumlede hun, mens hun kunne høre hans hjerte banke. Hun smilede og løsrev sig fra grebet.
”Tak” klukkede han og satte retningen mod døren.  
”Vi ses… senere” smilede hun og åbnede døren.
”Det gør vi i hvert fald! Og du skylder en dans” grinede han og trådte ud på gangen, ”Husk det!”
”Så mange du vil” sagde hun og rullede øjne. ”Godnat”
”Godnat” smilede han og gik ned mod sit eget værelse, smilende.  

Ingen kommentarer: