lørdag, august 28, 2010

Kapitel 37

Ude på gangen gik Tom et skridt foran Chrizza. Ingen havde sagt noget de første par meter, indtil han stoppede op og kiggede undrende om på hende. Han klukkede let og rystede på hovedet. ”Dit hår, Chriz”. Hun tog begge hænder op over sit hoved og prøvede at dække hendes hår, men det hjalp ikke særlig meget.
”Det er Bills skyld” sukkede hun og rynkede på panden.
Tom fik store øjne og greb hurtigt fat i hendes skulder, da hun begyndte at gå videre ned ad gangen. ”Hvad… ” sagde han selvsikkert og kiggede på hende med et glimt i øjet. ”Har du bollet med ham?”
Hun kiggede overrasket op på ham. ”Tom…” udbrød hun, ”du skal ikke være så ligeud”, klukkede hun lavt og gik videre med små skridt ned ad gangen, mens Tom blev stående.
”Er det et ja?” spurgte han lavt og gik op ved siden af hende.
”Nej”.
”Dit hår kunne ellers godt ligne noget efter en ordentlig omgang” sagde han seriøst og aede hende oven på hovedet.
”Ja… men vi lavede ikke, det du tror, Tom” sagde hun lavt og kiggede ned ad gangen, mens de gik.
”Ha” fnøs Tom og rullede med øjnene. Han vidste selvfølgelig godt, at Chrizza talte sandt, men ville bare ikke indrømme det. Han ville have lidt gossip ud af sine små gå ture med hende om aftenen, men det var endnu ikke lykkedes at få nogle sprøde rygter eller saftige historier.
De kunne begge høre, at der kom nogle op af trappen, da døren for enden af gangen stille blev åbnet. Det gav et sæt i Chrizza, da Tom greb fat om hendes håndled og trak hende tættere på sig.
”Her” sagde Tom og tog hurtigt sin cap af, ”det er for tidligt med forside rygter” sagde han lavt og placerede den fint på hendes hoved, lige inden de 3 piger begyndte at skrige højt op. Tom holdt godt fast rundt om hendes arm, som om det var noget farligt, der skulle til at ske. Hans hænder var varme og bløde, og det fik hende til at slappe mere af. ”Fans… Vink” hviskede han og begyndte at vinke kort ned til pigerne, ”Godnat” råbte han ned til dem, hvorefter de gik videre ned ad gangen med de velkendte små skridt.
Pludselig var der stille igen. Chrizza vendte sig om for at se, om de var væk igen, og det var de. ”Underligt” mumlede hun og rystede sagte på hovedet. Hun kiggede op på Tom og så ham for første gang uden nogen form for bandana eller cap. Hun smilede til ham, og hun indså, at hun måske havde kigget lidt for meget på ham.
”Vend dig til det, Chriz” smilede han ned til hende og trak på skuldrene.
”Tak for hjælpen”, sagde hun lavt og kiggede ned mod sit værelse. Hun begyndte at klukke let og kiggede op på Tom. ”Så kan vi lege gangstere sammen, ikke?” spurgte hun og lavede et håndtegn til Tom.
”Det er du vist ikke specielt god til” grinede han og stoppede hende, stillede sig om bag ved hende og tog i hendes arme. ”Gør sådan i stedet” klukkede han og bevægede hendes arme i forskellige bevægelser, der mindede mere om de velkendte gangsterbevægelser.
”Yo”, udbrød hun og begyndte at grine, og Tom kunne heller ikke lade være med at grine over situationen.
Idet samme stod Bill i døren kun få værelser nede ad gangen, hvor de kom fra. Han var blevet urolig over skrigende, der pludselig var kommet, og hvor hurtigt de var væk igen. Han stod og kiggede ned på dem med armene over kors og rystede opgivende på hovedet. ”Hvad har I gang i?” klukkede han og lænede sig op af dørkarmen.
”Vi er gangstere” smilede hun stort til ham og kiggede om på Tom, der stadig stod og holdt om hende.
Bill trak opgivende på hovedet. ”Ja ja…” smilede han og gik ind på sit værelse igen, hvorefter der lød et ordentlig smæk med døren.
Chrizza blev forskrækket og kiggede usikkert om på Tom, hvis arme stille fjernede sig fra hendes. ”Hmmm” sukkede hun og kneb øjnene sammen. ”Tom, kan du sige mig, hvorfor jeg altid gør din bror ondt?” spurgte hun bekymret og lagde hovedet mod hans skulder.
Tom skubbede hende væk og stillede sig med fronten mod hende. Han lagde sine hænder på hendes skuldre og kiggede hende dybt i øjnene. ”Chrizza, hør her… Jeg kender Bill! Og jeg ved det her med sikkerhed. Han er ikke sur, og du gør ham kun ondt ved, at du går fra ham hver aften… at jeg kommer her og stjæler dig” sagde han og trak selv på skuldrene. ”Han kan ikke være nok sammen med dig”. Han smilede til hende og lagde armene omkring hende, hvorefter han knugede hende tæt ind mod sig og sagde lavt: ”Han holder virkelig meget af dig, Chriz, og du må ikke tro, der er noget galt med dig”. Tom slap hurtigt grebet om Chrizza, da han hørte en dør åbne igen.
Bill stak hovedet ud og smilede skævt. ”Det var ikke min skyld” sagde han og pegede uskyldigt på døren. ”Det var vinden…” Han grinede og trak på skuldrene.
”Godnat, Bill” smilede hun og sendte ham et luftkys.
”Godnat” smilede han tilbage og lukkede – denne gang – forsigtigt døren i igen.
”Chrizza, du er simpelthen fantastisk” indrømmede Tom, da de nåede til hendes værelse. Hun kiggede spørgende om på ham og forventede en forklaring. ”Jo, for… Vi har kendt hinanden i, hvad? 3 måneder…” Hun nikkede smilende og lyttede. ”Og alligevel var du allerede vundet Bills hjerte. Det er altså virkelig godt gået” grinede han og nikkede overrasket. ”Du er speciel”. Han holdt en lille pause og kiggede på hende. Han sukkede opgivende og kiggede ned i jorden. ”Du er bare fantastisk, ok…” grinede han og kiggede på hende igen.
”Ville du med ind lidt?” spurgte hun og åbnede døren til hendes hotelværelse.
”Gerne” smilede han selvsikkert og løftede øjenbrynene et par gange. ”Ej, rolig” grinede han og lagde hånden på hendes skulder.
”Vær sød mod mig nu” klukkede hun og lukkede døren efter dem.
”Naturligvis” smilede han til hende og trak hende med ind i stuen. ”Her” sagde han og satte sig på kanten af sofaens armlæn. Han rakte en lille gave frem og kiggede ned på den. ”Ja, jeg havde ikke andet end avispapir… og toiletpapir” grinede han og kiggede op på Chrizza. ”Så jeg valgte avispapiret som gavepapir”.
”Tak” klukkede hun og tog gaven. Hun pakkede stille op og kiggede derefter genert over på Tom. ”Neeej, Tom” grinede hun og løftede det ene øjenbryn.
”Du vil jo nok komme til at bruge det til bedre ting, end jeg nok ville gøre. Har jeg ikke ret?” fnes han og rejste sig op og stillede sig foran hende. ”Du har stadig et godt stykke tid til at bruge det…” smilede han og tog avispapiret ud af hendes hænder, foldede det sammen som en kugle og sigtede efter papirskurven ved væggen. Hun stod et øjeblik og kiggede op på Tom. Undrende. ”Det ligner, du tænker” klukkede han og lagde hovedet på skrå.
”Jeg skal hjem i morgen” sagde hun lavt og rynkede på panden. ”Men jeg kommer igen på tirsdag, mener jeg”. Hun tog stillede Toms cap af hendes hoved og stod et øjeblik bare og kiggede på den i sine hænder.
”Så bliver det en lang dag i morgen” sukkede han og trak på skuldrene. ”Bill bliver ikke til at holde ud” sagde han med et lille smil på læben.
”Bill...” mumlede hun og kiggede ned i gulvet.
”Du har vel sagt det til ham, ikke?”
”Hmmm…” mumlede hun og kiggede og på Tom igen. ”Jeg ville gøre det” sagde hun og rakte ham sin cap, ”men så kom jeg fra det igen”. Hun tog sig til hovedet med den ene hånd og sukkede dybt.
”Jeg tror ikke, han sover endnu, Chriz. Du kan bare løbe ned til ham” smilede Tom til hende og lagde sine hænder på hendes skuldre. ”Ej, jeg kommer jo til at savne dig, tøs” sagde han ærligt og klukkede let. Han lagde sine arme omkring hende og klemte hende tæt ind mod sig.
”Jeg kommer også til at savne dig, sexy” smilede hun og nød Toms kram.
”Sexy, sexy” grinede han fjoget og slap grebet om hende. ”Skynd dig hellere ned til ham, Chriz. Og så ses vi på tirsdag”. Han vendte sig om mod døren, ”Og husk Bills kort” grinede han og pegede på kortet på bordet.
”Nå, ja…” Hun rakte hun efter kortet og fulgte med Tom ud i gangen.

Ingen kommentarer: